mandag 15. august 2011

Grunnkurs DKK 13. - 14. august 2011

Denne helgen var det grunnkurs for første gang på ordentlig! Stein Erik, som jeg tok aktivitetslederkurset sammen med i vår, og jeg, hadde ansvaret for åtte ivrige nybegynnere. Som skulle lære grunnleggende padleferdigheter, hvordan de skal unngå å bli en fare for seg selv og andre, og ikke minst få lyst til å padle mer etter kurs!


Vi hadde forberedt oss grundig og hadde et opplegg som vi kjente så godt at vi både kunne følge det og improvisere. I denne omgang var det nyttig å ha gått instruktørkurset sammen fordi vi kan trekke på felles erfaringer, både som padlere og fra kurset, og vi kunne diskutere kursopplegg ut fra samme referanser.

Stein Erik gjorde en god erfaring med å være tydelig på hva som er NPF intensjoner med kursstigen og "politikk", i forhold til erfaringer og egne tips. Ikke for å vise motsetninger, mer å vise mangfold og viktigheten av å balansere kunnskap med egne vurderinger. Slik sett et kurs i NPF ånd slik vi prøver å lære det! For øvrig gjennomgikk vi alle elementer i grunnkurset slik vi skal, med diverse innlagte sprell som i det store og hele slo bra an og vi selv synes fungerte bra. Jeg tror vi har litt følelsen av å besitte bedriftshemmeligheter i dag :-) Det skal likevel bli artig å dele erfaringer med andre etterhvert.

Vi fikk gode tilbakemeldinger ved avslutningen av kurset og ikke minst fikk Stein Erik ros for å ha stilt i grunnkurs nivå klær begge dager. De som frøs litt på søndag satte pris på det!

Drøbak er et flott sted å holde grunnkurs. Her kan vi - med unntak av dager med kraftig vind fra sør i ulike kombinasjoner, da har vi en utfordring - finne gode steder hvor det er rolige forhold kombinert med at vi kan søke de utfordringene kursdeltakerne er klare for. Et spesielt moment i Drøbak, som er nyttig for alle padlere i Oslofjorden, er at en  lære ordentlig oppførsel på sjøen når det er mye båter av alle slag. Selv om ikke hele fjorden krysses, denne helgen holdt vi oss på østsida av Håøya, er vi helt nær stor trafikk og kan observere hvor raskt trafikkbildet endres. Dette er vel nesten det eneste tema hvor vi skal innprente deltakerne hvordan de skal gå frem for sikker padling. Fremdriftstak og sideveis forflytning og dess like kan hver enkelt jobbe med underveis og i løpet av mange turer, men padling i gruppe og varsomhet ved ferdsel i trafikkert farvann er særdeles viktig å ha på plass fra dag 1, og spesielt da, mens selve padlingen kan være mer usikker.

Mine beste inntrykk fra helgens kurs er hvordan at vi traff så godt med flere av våre planlagte metodevalg, at samarbeidet mellom oss instruktører var utrolig bra og fungerte også når vi gjorde endringer underveis, og ikke minst å se hvordan alle var ekte padlere, i rolig marsj og livlig prat, på vei hjem fra tur på søndag. Ikke til å skille fra en vanlig gjeng på tur. God padling videre!

Noen bilder her, flere i Picasa. Flott at DKK har fått flere aktivitetsledere som kan ta ansvar i klubben, og flott at vi får bidra med våre nyervervede kunnskaper; å holde kurs er lærerikt og veldig morsomt!

Introduksjoner

Ut å padle

Første pause, fin dag, nå skal vi trene

Kul instruktør

Samtaler og oppfølging

Padle sidover

Redningsteknikk

Gå sjøl

Neiii!

Årepose kan være tingen


Topp!

Gøy selv for en som er 13 sammen med en haug voksne

Forberedelse til tur søndag

Diskusjon av opplegget for dagen

Alle opp og ned fra brygga. Så morsomt at jeg glemte å ta bilder, men ingen gikk i vannet!

Østsida av Håøya

Krysse til Askholmene for lunsj

Støttetak

Gode støttetak!


På tur hjemover


Fin gjeng!!3 kommentarer:

Lene Gjelsvik sa...

Ser ut som de relativt ferske aktiviteslederene hadde full kontroll på grunnkurset sitt! Kjekt med aktivitet på bloggen din igjen!

Marianne sa...

Hei, takk, ja, håper det! Vi gjorde nok noen blundere, noen vi så sjøl og noe fikk vi sikkert ikke med oss. Men en god følelse å ta med videre er likevel bra. Hyggelig at du følger med på bloggen, jeg klarte ikke la være å starte igjen :-)

Anonym sa...

Artig å lese om opplevelsen med å holde grunnkurs :-)

mvh.
Jørn