mandag 3. mai 2010

Nesodden rundt 1. og 2. mai

Nesodden kajakklubb har en årviss tradisjon med å invitere til padling rundt Nesodden med start innerst i Brevik. Om det var været eller andre hindringer skal ikke være sagt, men 4 bolde DKK-ere var de eneste å se i kajakk denne formiddagen:


Skikkelig rufsete var det, ikke mai-aktig i det hele tatt. Men faktisk vil jeg si - og det er så fra hjertet: Padling er av det morsomste man kan gjøre når det er dårlig vær, det blir trening, vind i ansiktet, frisk luft, og vær gir en sterkere følelse av fellesskap med de andre i laget! Som dere ser ligger jeg stadig i bakteten, Finn hadde en kort periode med Perception før han tok til vettet, men med litt mer erfaring og styrke enn meg håndterte han essence bedre i vinden enn jeg klarer (selv om motvinden her går bedre enn side- og medvind senere ...).

Etter et par harde timer tok vi nokså tidlig lunsj, den var kald og kort, men humøret? TOPP!

Utover mot tangen skulle vi møte Tore, som ikke så helt store poenget i å padle inn til oss for å snu. Med ham kom det også lette i været, og vi rundet Nesodden i tiltakende sol og med forventning om medvind. Alle gledet seg, unntatt Perception-padler Marianne, som klundret med båten. ... Men fint var det lell, utrolig!Vind og vær er etter hukommelsen her, men jeg tipper det var en 7-8 m/s utover Bunnefjorden. Det var ikke bølger å snakke om men med såvidt mye vind bød det godt mot. Ikke så ille, men det er langt og litt fjordaktig utover, så det var godt å få luft på vestsida. Ned mot Steilene gikk greit i nær rett medvind.


Vel fremme på Steilene er det godt å være: Telt, bord i hagen, masse gåseskit men skitt au, mat og godt drikke. En bra kveld. Søndag dro Tore nordover igjen mens vi fortsatte til Drøbak. Og møtte søndagspadlerne på veien. På nordenden av Søndre Langåra er det et utrolig fascinerende fugleliv, nesten litt spooky.Turen totalt var på 43 km, og vi var like fornøyde som vi pleier være. Savnet kanskje selskap, men med en god følelse av å ha gjort jobben for Nesodden-padlerne denne gangen. På vegne av Gyda, Øyvind, Finn og meg selv-

Ingen kommentarer: