tirsdag 8. januar 2013

Fra Engelsviken søndag 6. januar 2013

Nytt startsted i det nye året, sør for Kurefjorden og hele indre ytre Østfold på RV 116 for å komme frem kjentes det ut som; mellom E6 og sjøen er det hva man kan kalle landlig. Men det er et godt startsted for å padle Rauer/Rauøy.


Fra et blogginnlegg for to år sida (se), en av de vinterturene jeg husker aller best, fant jeg noen kriterier for en rimelig padlemulighet så tidlig i året. Vi måtte ha kort innmars om vi skulle få en god tur rundt Rauer, derfor Engelsviken. At dette er et godt utsettingssted for padling om vinteren kunne vi for øvrig konstatere også litt utpå ettervinteren når isen la seg mer, se variant over tur til Hollenderbåen fra Andersenslippen her.

 Runder Rauerkalven
 Lykta heter Veslekalv - og så er det Tyra

Tur i rolig tempo, vi snakket litt om Rauer fremdeles var fredet område, noen mente å vite øya er frigitt, men egentlig sikre kunnskaper hadde ingen. Men gitt årstiden og antatt aktivitet bestemte vi likevel at vi kunne lunsje på øya i dag, og det er første gang jeg har vært i land på Rauer.

 Passiar
 French kissing? - neppe, tilfeldig.

Uansett, det er så flott sørover på utsida:
 
 
 
 
 
 Som sagt, vi skal i land på Rauer for første gang,
siste vika før sørenden på utsiden, og en stund før det igjen
er muligheter for enkelt å gå i land.

 
 Einar sanker møbler til lunsjen
 
 
 
 Herrer med hatt!
 
 Richard traff skarp stein under innseilingen

Retur inn mellom Brattholmen og rundt Risholmen, ikke mye is ennå, og så mildt at vi avtalte Drøbak-tur med bading helgen etter :-)
 
 
 
 
 
 Engelsviken er bra! - lang innmars til tross :-)

Ingen kommentarer: