lørdag 16. april 2011

Padletinget 2011 i Stavern 9.-10.april inkludert litt padling

Richard  og jeg var representanter fra Drøbak kajakklubb til Padletinget 2011. For meg var det en glede å få være med; en ny vegg i vår felles padleverden - og dessuten er jeg en teoretiker og metaglad person som godt kan tåle å "padle" innendørs et par dager.


For det meste var det vanlige årsmøtesaker til behandling, papirer var behørig lagt ut på nett i forkant og det var greit å forberede seg til møtet. For egen del var jeg mest spent på forholdet mellom "oss" og "de andre" - konkurranseidrett i ulike fasonger i forhold til rekreasjonsvirksomhet som vi havpadlere driver mest med. Denne dimensjonen ble lite tematisert underveis, men det var interessant og nyttig å følge de diskusjoner som kom opp. Handlingsplan, regnskaper og budsjett er jo de verktøy en har til rådighet for å vurdere en organisasjon og de fremsto ikke med voldsom klarhet, noe som også var vesentlige temaer under behandlingen. Men styret gjorde et godt inntrykk og virket lydhøre overfor de (få) som tok ordet underveis.

Dag 2 startet med delte samlinger for henholdsvis hav, elv, kano m.m., og flattvann. Thomas Pindard fortalte om HMS-arbeidet i forbundet og klubbenes ansvar, og illustrerte hvor fjernt vi er fra å "bare padle":


Våttkortsystemet er bærebjelken i dette arbeidet, og er jo rett og slett en genial måte å integrere mennesker og automatisere sikkerhetsvurderinger i all padling. En god  morgenøkt, ikke mye diskusjon, men mye nyttig stoff å ta med videre. En ny sak for meg, som jeg ihvertfall ikke har tenkt over tidligere, er våttkortdatabasen, som gir NPF mulighet til å kvalitetssikre utdanningen og dens bruk og virkninger: Hvem tar kurs, hvem holder kurs, hvem utdanner hvem, hvilke kurs får en gode hhv. mindre gode tilbakemeldinger fra osv. Det betyr at utdanningssystemet, instruktører og utviklingsarbeid kan kvalitetssikres over tid.

For den som har syn som en middels havpadler, står det på plansjen til Thomas regelverk Norges Padleforbund, og i siste instans enhver padler, forholder seg til:
  • Produktkontrolloven
  • Internkontrollforskriften
  • Forskrift om sikkerhet ved rafting
  • Forskrift om konstruksjon, utforming og produksjon av personlig verneutstyr

Men, ikke minst, det var utrolig artig å treffe andre folk og mange kjente havpadlere! Vi hadde tatt med oss kajakker, og Larvik padleklubb stilte en henger med båter til rådighet. Richard og jeg fikk oss en morgentur til Rakke lørdag, og padlet også en tur med flere på ettermiddagen. Før middag og pub i rolige former lørdag kveld.


Bildene bærer preg av at jeg er igang med å rulle "as we go", underveis og uten å planlegge rulla, da blir det vann linsa ....


En flott morgen og litt bevegelse i vannet.



Yoga, eller noe ... sunt :-)


Etter nesten to timer på vannet kan vi med god samvittighet gå inn og sette oss i møtesalen!


Det var i underkant av 30 klubber representert av over 100 i forbundet. Med reisefordeling er det ingen grunn til at ikke flere skulle delta på Tinget selv om det er langt unna og vil ta noe mer tid for de som har lenger vei (og ikke alle kan ta med kajakker). Deltakelse vil altså ikke koste mer for noen klubber enn for andre. Og et todagers ting var helt maks og supert, med tid til å treffes, prate, og også rekke en faglig del underveis. Anbefales!!!


1 kommentar:

Lene Gjelsvik sa...

Kjekt å lese om inntrykk og erfaring frå padletinget!