mandag 25. april 2011

Bohuslän 18.-23. april 2011

Fjorårets Harrypadling i Bohuslän var litt påsken over alle påsker for meg: kaldt vær var det - vind og kajakk som var vanskelig å håndtere - jeg følte meg ganske alene i en ny verden, kort sagt favorittforhold for Marianne! Så jeg var spent i år: Ut fra Grebbestad mandag i påskeuka i sol og nesten sommervær, kjente mennesker, flatt vann og et område jeg har padlet før, hvordan skal dette gå?!


Vi var mellom 10 og 15 padlere i vekslende sammensetning gjennom uka, vi padlet nordover et par dager og deretter en runde sørover. Feriepadling. I så flott vær var det morsomt å navigere, med relativt stor sjanse for suksess, selv i denne skjærgården, når det var lite andre utfordringer. Er det mye vind og sjø er det adskilllig vanskeligere både å følge med på kartet og orientere seg i landskapet. Jeg mistet oversikten stort sett én gang pr dag unntatt siste dagen og var i grunnen ganske fornøyd med det!

Et utmerket hjelpemiddel ved padling på svenske västkusten er Paddla kajak och tälta i Bohuslän. Kan ikke roses for mye, og trolig er det likevel mange hemmeligheter igjen i traktene der for den som ferdes der ofte. De tre små heftene gir sikkerhet for å finne telplass i "Stenriket" nord og syd for Grebbestad og Fjällbacka. Og for denne delen av skjærgården finnes det fremdeles eksemplarer av det semi vanntette kartet som strekker seg fra Hvaler til Sotekanalen å få kjøpt i Grebbestad. Kun få ex.

Utsetting fra Grebbestad mandag før ettermiddagspadling til Ulsholmen:


Harry-kjernen. Legg merke til rekkefølgen i hvilken (mann-)folkene kommer seg i kajakkene ut på tur ... 


Fra Havpadlerne Tønsberg: Eyvin og Marit


Og Gro var med to dager!


Utseilingen, fint i Grebbestad


Richard og en hjelm det ikke akkurat ble bruk for :-)
  

MEG!Bra med teltplass på Ulsholmen!


Lufte tørrdrakt


- overalt.. Og slik er en do i svenske skjærgården!


med utsikt:
Kjell kjører påskegult!


Dagstur til Rossö tirsdag, via Svangen fyr, ble til Resö sør; førstnevnte pga fare for lav vannstand rundt Rossö og deretter en smule vind som førte til at det ble retur fra stedet Resö via Havstensund og utaskjærs tilbake.
  

Utsikt fra Svangen, fint!


Elegant skjærgårdsparkering
  

Resö
 En slags flåte i Havstensund:


Onsdag var det ærender og utskifting av mannskap i Grebbestad, og avtale om møtested sørover:


Gro, Richard, Tom Willy, Unni, Harald, sirkelen rundt telte omtrent 14 .. 


Indre ruta inn til Grebbestad.


- og fin ettermiddag på vei til Musön!
  

Etter å ha slått leir en ettermiddagstur til Store Måkholmen. Aase og Einar studerer labyrintene.

Djupskär fyr.
  Tom Willy og Harald laget gulasj til middag, den var proff!


Utsikt fra den provisoriske doen på Musön, som et norsk par omsorgsfullt har laget!


Eyvins hals spjæra og måtte sys, her prøves først Richard's tape. Viste seg senere at det kun var Jon Olavs rørleggertape som holdt stand mot vannet, anbefales! Greit å få testa litt :-)


Øyvind og Tom Willy


Torsdag var det rolig oppbrudd mens vi ventet på Trond som også endelig hadde tatt ferie, hvorpå det var bra padling og aktiv navigasjon hele veien ned til Dannemark!

 

Eksempel på materiale for tanken "her kunne det vært gøy..", som det var, var det bare fantastisk ... :-)


"Stenriket"


Kajakkparken på Nordre Dyngön

  

Inne i lagunen ved Gluppö, teltplassen som ble droppet pga mulig plassmangel til 10 sjekkes opp.


Upåklagelig, visstnok kan man gå rimelig tørrskodd mellom båter her om sommeren, utenfor grunna her. Men nå er det fint, og teltplassen tar noen telt!
Taregrunnen/e, skiltet gjelder ikke kajakk!Torsdag til lørdag camping på Dannemark, som også var base i fjor. Her er det plass til mange. Fin bålplass til kvelden og ellers alt vi trenger!


Frokostsamling


Flott vær og flott stein på dagstur fredag 


Store Flatskär, ett av dem :-)


Ser han etter noe?


Hannebostrand


Fredag fikk jeg erfare at utstyr er til for å brukes og at alt skal sitte ordentlig. Heldigvis var det bare kameraet, jeg glemte å sjekke hvor det hang, hvilket var over rekka. Og etter flere hundre meter i vannet tok det kvelden. Hadde merket dette såvidt for noen uker siden hvor det også tok en hvil etter bading, og jeg var redd kameraet var blåst. Hvordan kan vannet hindres i å trenge inn i den relativt store åpningen til kabel, batteri m.v.? Jeg hadde ikke kamera mer på turen (og må derfor vise til andre fotografer for den fantastiske siste middagen) men etter en dag i god tørk var det ok igjen, og jeg kunne ta ut alle 275 bilder som det tar minst en uke å gå gjennom før bloggen er klar... Uansett, jeg nevner det fordi jeg hadde hørt om fett, og gikk til urmaker og fikk lagt et nytt fettbelegg på gummikanten som slutter rundt åpningen. Så nå skal kameraet være utrustet for svømming minst et år til!

Påskeværet var upåklagelig, omgivelsene i Bohuslän helt fantastisk. På slutten av uka var det stadig noen som så seg rundt og sa at "her er det nok morsomt når det står litt på"... Turen var rett og slett god ferie, rolig padling, telt og mye god mat. En flott tur med hyggelige folk rundt. Og alle skal nok tilbake - for landskapet og kanskje noen bølger en annen gang :-)

Ingen kommentarer: