mandag 1. november 2010

Bølgefestivalen 2010

Min første bølgefestival. Jeg hørte om den forrige som skulle være da jeg selv var på grunnkurs i oktober i fjor, og det hørtes uoppnåelig ut. Lesere må bære over med at det kommer mange like og ikke nødvendigvis høykvalitetsbilder her nå, det er en del inntrykk fra søndagen - stor opplevelse!

Aase og jeg pakker for å padle ut til Akerøy fredag ettermiddag. Båten var imidlertid inne og vi fikk beskjed om å bli med den ut, med kajakkene på slep.


- endelig på telttur igjen!


Rekognosering lørdag morgen, her er bukta flere hvilte ved mellom slaga, og området innenfor staken som var sentrum for surf lørdag i bakgrunnen.

 Bukta, leirplassen.

Første padlerne kommer ut lørdag morgen, jeg speidet etter gjengen fra Nes, men de kom litt senere.Lørdag ble travel, ikke bilder i mitt kamera. Flotte surf, stor fart, uten velt på meg i området ute ved staken. Litt også fordi jeg ikke klarte posisjonere meg godt nok for de kraftigste brytningene. Men det ble likevel helt på kanten av hva jeg klarte, en stor følelse å kjenne når kropp og kajakk sitter på kraften presset i åra. I tillegg til den åpne surfen innenfor staken trente vi sidesurf mot land nesten samme sted. Aase pushet meg men jeg kjente jeg kontrollerte og safet likevel. Litt på grunn av at i en av de første rundene gikk åra mi i en flott velt etter nesten gjennomført fleromgangssurf, utilgivelig, ikke holde fast i åra - men det gikk fort! Som sagt, etter det litt kontrollert, også fordi jeg da kun hadde den smale swift å hjelpe meg med. Men den grodde i henda mine og ble med meg resten av helga!

Søndag!!!

Jeg har padlet ut gjennom gjelet eller passasjen som det er bilder av nedenfor - klart meg gjennom - padlet ut forbi bølgene som bryter og kontrollert tatt meg inn på svaberget rett øst for passasjen. Arild og jeg gikk inn der. Arild prøvde ut igjen og ble kastet tilbake - Halvor ga tegn til at vi skulle hive ut kajakkene og hoppe etter innenfor brytningen. Se nedenfor. Steinar gikk sammen med kajakken rett føre, se Valley Riders.


Aase på vei ut igjen, sett fra "hoppunktet" vårt.


 - og Halvor sier - hopp - 

- se! og der var jeg også - i kajakken!Steinar tar spranget, han påstod trykket er helt umerkelig i kajakken - imponerende! Vi henger rundt litt, Arild og jeg, før vi tar kajakkene våre og hopper ut til de andre - 


Få litt mer'a Halvor - litt mer?! Så vi padler rundt på innsida av Vesleøy for å finne et gjel til (eller hva det heter til sjøs) ...


Og vi får litt mer, i en smal passasje på sør/sørøstlige pynten av Vesleøy får vi prøve oss - vannet står som en mur ytterst og bare Halvor går helt ut. Vi står imidlertid i skummet innenfor og kjenner på vannet. Utrolig opplevelse, det er så mange halvdårlige bilder her men de må med, jeg satt kald i båten og sa til meg selv - det hvite skummet er ikke skummelt, det hvite skummet er ikke skummelt - herlig følelse å ha såvidt kontroll. Bildene her er tatt utover men vi padlet altså inn en smal renne hvor vi kunne snu og padle tilbake på andre siden av en stein. Plass til 3-4 kajakker i bassenget ut mot havet.


 

- dette er innafor, der vi padlet inn i bassenget til venstre og ut igjen til høyre. Jeg slet med å ta gode styretak foran, ble lett hengende med åra bak. Fikk påpakning, må jobbe med det.

Takk til Halvor og alle for en flott helg!

3 kommentarer:

What? sa...

Du er skikkelig tøff, Marianne! Aldri i verden om jeg hadde hoppet utfor den veggen slik som du gjorde. :)

Jørn Hagen sa...

Fine bilder Marianne :-)

Kunne godt tenkt meg å vært med når dere fikk mulighet til å hoppe med kajakk. Det må være en utrolig følelse!!!

Synd jeg ikke fikk snakket med deg på samlingen, men sånn er det når man bare stiller den ene dagen :-(

Padling i bølger og brott er supergøy :-)

Kjell Yndestad sa...

Tøfft ! Og tøff er du !