søndag 25. oktober 2009

Portør 23.-25. oktober 2009: Grunnkurs hav

Av en eller annen grunn, basert på flere hendelser og beslutninger, var det Portør som ble åstedet for mine første padleerfaringer. Hadde søkt på nett etter turer og kurs siden ettersommeren (jeg så etter bilen da en svoger av meg reiste til Danmark og Kroatia med sin kajakk på taket og visste at det kunne jeg ikke leve med at ikke jeg kunne gjøre det samme en dag). Jeg valgte til slutt Portør, selv om jeg ikke ante hvilken treff dette var, eller skulle bli for meg. Men alt med kajakk og padling var ukjent og jeg valgte løsningen hvor det fulgte med båt og utstyr, mat og hus. Slik hadde deg seg at jeg var deltaker på den siste i rekken - ihvertfall så langt - av flere store padlesamlinger hos Simen og Hege - som var aldeles strålende på mange vis. I loggen som jeg hadde vett til å begynne med svært tidlig står det: "Utrolig stemning og morsomt". Og det var det.

Det var et bråkete vær hele helgen. Som grunnkursdeltaker fikk jeg bo inne, i køyeseng med Inge fra Nesodden i overkøya, men mange lå ute i telt, noen erfarne og noen kalde fikk jeg høre senere. Vi som skulle på grunnkurs måtte bære kajakkene over svaberg til skjerma farvann, mens øvrige kurs og fripadlere hadde tilgang til mye vær og sjø. Samlingen hadde egen kokk og mange hjelpere, det var et fantastisk apparat rundt det hele. Jeg fikk en pangstart i kajakk med stort ønske om å fortsette med padling. Ikke at jeg lyktes i særlig grad men det var flott å være på vannet i kulde og vær, varm i tørrdrakt, flott fysisk aktivitet og utrolig i ute.

Etter samlingen fikk alle deltakerne tilsendt en cd med bilder og for min del: Våttkort grunnkurs hav. Det er disse bildene jeg legger ut noen av nå, de er tatt av Simen og co., men jeg tillater meg å gjengi noen - det var lenge før mitt lille orange Pentax.


- samlingsstedet - måltider - fest - 


- suppe til alle ved ankomst fredag kveld, meg sittende bakerst der faktisk - 


- frokost lørdag morgen, grålysning i høstværet - 


- men frokosten var det ikke mye å si på - 


- kokken - 


- Sigrid Henjum, min instruktør på grunnkurs - 


- Ingjerd betrakter kaffe og havregrøt i stort - 


- logistikken - 


- Finn og Gyda, ble jeg mer kjent med senere - 


- og Richard, som tok meg med i klubben - 


- Øyvind og Richard langs fin vei ut - 


- overblikk over åstedet for samlingen - 


- oppstart for grunnkurset - 


- jeg bøyer meg over en kajakk for første gang - 


- grunnkurset kunne ikke padle ut fra hyttebukta men måtte finne et mer skjermet område bak svabergene mot nord, vi fikk altså bære båtene et godt stykke, det var tungt - 


- ingen adgang for grunnkursdeltakere - 


- tilbake og hente flere båter -


- resten av første dag var grunnkurset uten fotograf, men middag - det fikk alle, flott mat  - 


- landskapet igjen - 


- sjøsetting søndag - 


- Sigrid instruerer - 


- proff - 


- Portør, oktober 2009 - 

Ingen kommentarer: