søndag 6. februar 2011

Son til Ramvikholmen 5. februar 2011

Alvorlige værvarsler voldte hodebry før denne turen, mye sjekk av Yr i dagene før, som meldte mye av både vind og bølger: 20 m/s og 6 m bølger ved Akerøya - vi skulle ikke dit men det ga jo et bilde av situasjonen; og både 11 og 12 ms rundt Son (målestasjon Gullholmen fyr) hvorfra vi hadde planer for dagen. Men dagen rant og det endte med meldt O vind kl 13 og ditto bølger, og det var vel det mest korrekte Yr hadde å si om saken den dagen. Uansett, vi ble spart for vind og snytt for bølger, og tok glade til takke med fint vær!

Pga værmeldingene hadde vi endret utgangssted fra Kjøvangbukta til sørvendt utgang fra Laksa et stykke ut i Sonsbukta, veldig greit sted med ok parkering. Litt is innerst men ikke mer enn moro å takse ut og inn gjennom. Einar viste frem sine nærområder og vi krysset over til Hurumsida med lunsj på Ramvikholmen. Varierende og mye flott lys også denne dagen, skiftende skyer og delvis tåke underveis.


Ute av isen, Einar guider sørover mot Saueholmene og etterhvert Bevøya.
Nordsida av Bevøya.Skifte av lys (kameraet skifter taktikk..)Stopp før kryssing over til Tofte.


Tofteholmen.
Vealøs.


Bukta på nordsiden av Ramvikholmen, fint for lunsj.
Mot sydspissen,


Fint å surfe inn her fra syd, hvis det er forhold for det ...


Så begynner dagens lysfest!
Før kryssing og en del tåke..
Tilbake på østsida, gutta padla litt fra meg og kan hvile på skjæra (eller åra, men de begynner vel å ligge litt bakpå?)


Sørvest.


Stein, sa samfunnsviteren, litt mer utbrodert av Einar..


Mellom Bevøya og nordspissen av JeløyaNy strålende tur mine Herrer. Flott tur!

-----------------------

Dagens erfaring: Øv og praktiser navigasjon!!!  (- mulig unntak for padling rundt Håøya -) Selv om padlingen tar mye oppmerksomhet og jeg tar en del bilder, må jeg skikkelig skjerpe meg når det gjelder å tenke rute, kart og kompass. Egentlig ikke mangel på vilje, men jeg glemmer og tar ikke tid til å styre med det. Ingen unnskyldning at de øvrige er mer kjent og mer erfarne: Ta tida, slutt å dilte etter.

Ingen kommentarer: