lørdag 1. januar 2011

1. januar 2011 - fra Huk på Bygdøy

Ble en tur på alene i dag, hadde lyst til å ta en tur fra Oslo. Var egentlig litt tung å dra igang, ikke pga aftenen før men fordi jeg er blitt veldig innprenta med sikkerhet og tryggheten ved å være flere. Padling er jo blitt en særdeles sosial aktivitet, da jeg tok grunnkurs trodde jeg fremtiden nettopp skulle bringe enslige turer i Oslofjorden med meg og en båt. Slik ble det jo aldeles ikke, jeg fant DKK og siden har jeg vært fullbooket!

Men i dag skulle jeg ut på egen hånd, og jeg hadde sett meg ut denne dagen hele uka siden det var meldt så bra vær og mildt. Skulle jeg få en tur alene måtte det bli i dag. Tilbake til morgenens depping, jeg har hatt så lyst til å padle ned til Drøbak men kviet meg altså. Tenk om noe skulle skje, padlesporten i vanry, gråhåret dame i vannet, illebefinnende og jeg vet ikke hva! Så da jeg endelig var på vannet kl 11 var planen å padle over Lysakerfjorden (det må vel være greit..) og så holde høyre og se meg om langs vestsida. Og det var flott å padle i dag, litt luksus er det jo å ha følelsen av flatt vann på sjøen, padletakene tar og båten glir. Så da jeg kom nedover mot Gåsøy og kunne se Steilene blidde det bare sånn, jeg krysset over og padlet nedover. En flott tur, lunsj med tørrdrakta rundt livet - rene påskestemningen. Kiel-ferga tok meg igjen ved Askholmene, en god og litt effektiv padletur. Og av alle ting, Finn stilte opp og kjørte meg inn til byen igjen, tusen takk!

Og hvis noen lurer så er det ikke så langt, jeg så for meg en tur på omtrent 4 mil, men turen - som var ganske rett frem men likevel - målte kun 27 km. Så her må hardere lut til etterhvert!

- sørover fra Drøbak, mye fin padling gjenstår - 


Og en ting til..

Hva lærte jeg i dag: Se på kartet og se for seg ruta på forhånd er vel og bra, men å måle distansen nøyaktig på kartet på forhånd kan være adskillig viktigere enn det var i dag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det er nyttig å venne seg til å holde oversikt med tid(T)-fart(V)-distanse(D).

Turpadlefarten din har du sikkert målt mange ganger, og klokka er enkel å bruke.

Hvor langt har jeg padlet:
D = T x V
Antatt padletid til du er framme:
T = D/V
Gjennomsnittsfart fra start til mål:
V = D/T

Holder du rede på dette når du padler, så er det også lettere å finne er på kartet - selv om du ikke har fulgt på det hele tiden.

Det kan være stor forskjell mellom farten du holder på soloturer og farten til en gruppe på padletur.
Vind, strøm og bølger påvirker også farten, så det gjelder å følge med.

Einar