søndag 2. juni 2013

Klubbtur til Sletterøyene 2. juni 2013

En engere krets fikk en fin dag rundt alle Sletterøyene og Eldøya ved Larkollen i dag! Litt rekognosering på morgenkvisten bidro også til at vi unngikk å tabbe oss ut med hensyn til ilandstigningsforbudet som nå gjelder flere av øyene, helt eller delvis, langs dagens rute.


Vi hadde lettskyet vær, tendenser til tåke eller havskodde, men god nok sikt. Ruten gikk sørover fra Rørvik, Larkollen (fint utgangssted), rundt og mellom alle tre Sletterøyene, før vi altså avsluttet rundt Eldøya. Her må en gå en god runde rundt på utsiden for å holde seg på rett side av loven, egentlig helt på vestsiden av staken som står på høyde med nordenden av øya. På nordøst enden går det ut en strand, og der avsluttes også ferdselsforbudet.


Hele gjengen på tre fikk et avbrekk fra hverdagen, litt forskjellig nivå på utfordringene, men så også ditto utslag på mestringsopplevelsen! Line fikk en solid tur med noe utfordringer i bølger, håper hun fortsetter å være glad i å padle etter denne turen også! Vind fra sørvest, ca 6 m/s, ga faktisk en del løft i sjøen, særlig på vei nordover fra Store Sletter til Eldøya, ligger noen grunner der. Målte selv maksfart på 15 km/t så det tyder på det ble noen fine surf :-)

-------------------------------------------------

Jeg bruker vanligvis Norgeskart (adaptive2) for å se, beregne avstander og skrive ut kart fra nettet. Dette kartet har også det relativt nye, akk så uforståelige UTM rutenettet. Det begynner nå å bli et virvar av løsninger som har ulike funksjonaliteter, Norgeskart har også en betaversjon av det nye "Norgeskartet" (hvorfor heter alle det samme?!): "Nye Norgeskart.no" via Statkart.no, som ser ut som det nye papirkartet. I dag har jeg også lett opp en side Aase tipset om: Naturbase.no, fra Direktoratet fra Naturforvaltning.

Ingen kommentarer: