onsdag 19. juni 2013

Batteripakka funker, 4. juni 2013 ff

22. juni:

Våknet til fulladet VHF i dag! Etter å ha ladet batteripakka et par ganger til, ser det ut til å bli mer fart i sakene. I mangel av padling i relevant farvann tok jeg med VHF på jobben i går for å få brukt opp batteriet. Temmelig fort gjort, det innebygde batteriet i denne VHF kan ikke påregnes mer enn én dag.


Så da får vi ta med VHF-en på biltur i dag igjen, og deretter se om batteripakke klarer en runde til!

19. juni:

Savner bruksanvisning. Det er en side på engelsk også, men den er kortfattet for å si det mildt. Sammenlignet med tjukke blekker for andre superenkle elektroniske dingser så er denne forbilledlig lite byråkratisk. Men.

Har ladet VHF et par ganger på batteripakka, det er jo den som er mest vesentlig og grunnen til at jeg har gått til anskaffelsen. De første gangene jeg har ladet VHF har den ikke blitt ferdig ladet av batteriet. Men det står at batteripakka må lades fullt opp flere ganger før det blir skikkelig funksjonelt. Så det kan være grunnen. Men det er altså såvidt sparsommelig info om hvordan pakka fungerer at jeg ikke helt skjønner når den er fulladet, og når den snart er tom. Det kan virke som det er brukt en automatisk oversetter fra kinesisk til engelsk, og ikke alt på den korte A4-sida fremstår like tydelig. Så jeg må forsøke lade noe et par ganger til før turen starter neste helg, så jeg er sikker på at jeg har fått ladet batteripakka skikkelig.

På bildet viser lampa på batteripakka grønt, mens VHF-en ikke er ladet ferdig. Ifølge bruksanvisningen kan det bety at batteripakka ikke er slått på, men jeg har brukt den knappen som gjør at nivåindikatorene lyser et par ganger før de sovner igjen (på tvers nederst på pakka, kult blått lys), og da vet jeg egentlig ikke flere metoder for å skru pakka på. Over natta blir batteret helt tomt, mens VHF-en fremdeles ikke er ferdig ladet. Nå sist gjorde jeg til overmål en tabbe ved at VHF-en sto på under lading. Det var fordi jeg leter etter en batterimåler, og hadde den på mens jeg leste den 100 siders bruksanvisningen. VHF-en viser batterinivået når det er lavt, temmelig lavt, og den slukker kort tid etter. Men jeg måtte konstatere at den modellen jeg har (Standard Horizon HX851) ikke viser batterinivået "underveis", en kan altså ikke se når den er 70, 50 prosent. Kun når den er, jeg vil anta, 10.

4. juni:

Dette må være å bringe padlingen til nye høyder; batteripakke med kapasitet 12000 mAh, dvs. en god del ladinger av VHF på tur.


Asiatisk opprinnelse og amerikanske uttak, fikk likevel batteriet ladet opp i helgen, ved hjelp av ledningen til kameraladeren. Og i dag satte jeg sammen tilstrekkelig med duppeditter til å få ladet telefonen også. Gøy!

Skjønnheten kan studeres nærmere her: http://dx.com/p/solar-usb-powered-12000mah-emergency-battery-pack-w-adapters-for-cell-phone-laptop-more-116806. Denne lå under "Cell phones/Batteries", andre finnes ved søk eller under "Home & Garden/Electronics".

---------------------------------------------

God erfaring med dx.com, tok litt tid, men pakka kom og virka gjorde det. Forbilledlig kort bruksanvisning, én side engelsk og én med kinesisk guide. Her er det bare å prøve seg frem. Takk for tipset :-)

2 kommentarer:

Rolf Kristoffersen sa...

Hei Marianne
Hvilken batteripakke kjøpte du, vurderer nemlig å bestille fra DX selv.
Rolf

Marianne sa...

Hei, jeg la linken inn i innlegget. Ha en fin dag!