mandag 9. april 2012

Surfing på Saltstein 9. april 2012

Så har man endelig fått satt seg i en god stol og åpnet en bok og kan la kvelden bli sen; etter seks dager på flott påskepadling og deretter dager med sønnene og IKEA's fantastiske bruksanvisninger (hvordan får de det til ?!)

Ut fra Omrestranda i dag

- da tikket det inn melding fra Steinar: Surfing på Saltstein mandag klokka ett. Av ulike årsaker var det omtrent julekvelden for meg, så jeg overlot middagsforberedelsene til Are og reiste. Og det ble luksus over luksus forhold: Nesten ikke vind, to hyggelige nye bekjentskaper fra Grenland i tillegg til Geir, Arild og Steinar. Og bølger som var til å velge i, samt morsom padling ut til og tilbake fra Saltstein - vi kjørte ikke ned til campingen men padlet fra Omrestranda. Etter ganske mye vind fra sørøst dagen før fikk vi daggamle bølger inn mot stranda, ifølge Steinar var de voksne nok - men samtidig ikke altfor avskrekkende.

Ute på Saltstein er det et relativt bredt belte å surfe i, med rolige forhold innerst mot land. Lite av stein i kajakk/hode høyde - ihvertfall i de forholdene som var i dag. Kan velge hvor langt ut man vil starte, og i dag var forholdene slik at det fungerte å safe slik jeg hadde behov for. Relativt forutsigbart når bølgene brøt, samtidig ganske høye dønninger inn - så det var spennende nok for meg. Jeg hadde en del turer ut og inn, og i én tur våget jeg padle på litt og fikk to fantastiske surf og klarte å holde begge! Stor opplevelse! GPS målte 25,5 km/t og de andre sa det var bra :-) Men nybegynner som jeg er klarte jeg ikke kopiere den bragden, det ble et par safe til, og én runde i vannet - hadde vært for galt ellers. Men jeg lærte mye, det var flott å holde på der ute i dag for det var mulig til en viss grad å bestemme fart og involvering. Og treningen består for meg mye i å være tilstede og bli vant, så jeg kan bli klar for kastene etterhvert.


Takk Steinar, for at du tok ut i dag!

2 kommentarer:

Miamaria sa...

Tøft! Jeg er ikke så tøff på den surfinga. Bra jobba!

Marianne sa...

Veldig artig å prøve seg! Den fantastiske surfen var ikke så planlagt, det var mest at jeg ikke falt av :-). Og det var i det mestringen lå, jeg fikk godt tak og klarte å holde det. Kjente underveis hvor "mental" surfen var, jeg turde å bli i den mer enn at det var vanskelig eller tungt; i neste runde var det hodet/selvtilliten/trua - som hindret meg i å holde tak i bølgen. Øvelse!