torsdag 12. januar 2012

Fra Ormsund søndag 8. januar 2012

Jeg lurte med meg noen fra Drøbak på padling lenger inn i fjorden :-) Vi har en relativt humoristisk kamp gående: er Drøbak det eneste beste sted å padle, eller er det også fordi det er fryktelig praktisk for Drøbakerne? Ihvertfall var det praktisk for meg å kjøre bare 40 minutter for å finne saltvann en søndag, og Richard hanket inn de som kunne forventes å møte på søndagspadlingen fra Vindfangerbukta. Så da ble vi fire padlere som hadde en fin dag på rekognosering i Oslo-padlernes eldorado!

Fra ekstrarunden på ettermiddagen

I forkant av turen var det noe spørsmål om vi ville støte på is, men det har ikke rukket å legge seg noe ennå, milde perioder besørger flotte steder å gå ut selv nå midtvinters. Stor forskjell fra i fjor, men isen kan jo ennå komme... Ormsund er et flott utgangspunkt for å komme seg rundt havnebassenget pluss litt, på en lang dag går det fint å rekke over til vestsida og rundt. For vår del tok vi det mer piano, og padlet utover mot Nesoddtangen via Langøyene. Deretter ble det over til Huk for lunsj, og deretter rolig retur via Nakholmen, Lindøya og Gressholmen. Vel tilbake ved Sjursøya fant vi ut at vi måtte padle litt til, så da ble det et lite åttetall rundt Malmøya til slutt. Fin tur!

Praktisk utsettingsplass ved Ormøya
Langs Langøya
Jeg tar ett av deg, så tar du ett av meg :-)
Mini strand for en mini tissepause ute ved tangen.

Vi er vel beslått med kart for å farte rundt bassenget :-) Jeg hadde lager etter mørkenavigeringsturen i høst så alle tok i mot. For egen del synes jeg det er gøy å ha kartet med nesten uansett (kanskje unntatt rundt Håøya), alltid noe å plukke med seg når det gjelder merking av lykter vs fyr, avstandsvurdering, skille øyene fra hverandre på avstand osv.

Ny Nesodden-ferge, går visstnok på gass og minimerer bølgene etter seg :-(
Huk og lunsj i sikte
Dyna fyr på nært hold for første gang. Tåkelur ut av veggen!
Lykt og morsomt hus på Gressholmen
Over mot østkanten igjen
Ettermiddagsrunden til slutt. Takk for turen!


Ingen kommentarer: