tirsdag 27. september 2011

Rangøysamlinga 2011

Fantastisk vestlandstur igjen! Liv Kristin og jeg tilbragte i september en drøy arbeidsuke sammen i bil, og med unntak av litt holde-seg-våken-musikk fra Bergen da vi kjørte natta hjem og ett forsøk på å høre morgennyheter, som jeg med en gang forsto var helt malplassert, tilbrakte vi denne tida i samtale, diskusjon og stillhet. Takk for turene!


Denne gangen var det Hustadvika som stod på plakaten, mot slutten av mitt andre padleår var jeg endelig på vei for å orientere meg i denne legendariske padleheimen. Og jeg så frem til å få ryddet litt i geografien, for vi var aldeles på vei til Rangøysamlinga i 2011, i år arrangert av Trondhjems kajakklubb, de alternerer med Molde kajakklubb for å lage opplegg for ca 100 padlere som kommer mange steder fra. I fjor ble uttrykket Averøy brukt for å stedfeste begivenheten. Og alt dette foregår i "Hustadvika" - som ikke er en vik i det hele tatt, men en av Norges mest utsatte havstrekninger for båttrafikken (det finnes et Hustad, og dette stedet ligger i en vik ("Hustadbukta", men det er altså ikke denne det refereres til når "Hustadvika" angis)). Nåvel, Hustadvika er altså et stykke kyst som strekker seg sørover fra litt sør for Averøy. På nordøstsida av Averøy er en liten hale som heter Rangøy som strekker seg ut ganske rett vest, nord for Atlanterhavsveien. Rangøy er nesten ikke en øy en gang, en fylling med en bru markerer overgangen til en smal landtarm med noen hus som inkluderer husvære til noen av de som kom på samling (Rangøy Rorbu).

Og hva Hustadvika innebærer for padlere, det får vi komme tilbake til, for vi hadde mitt sedvanlige vestlandsvær, og alle meterne med dønninger ble bare historier, denne gangen også!

Vi var fire som hadde jukset oss inn fra telt og delte et flott loft med senger, kjøkken, spisebord, sofa (?) og en liten uteplass med trapp ut. Og natt til lørdag regnet det så masse at de to som kom fra FKK var fornøyde med å sove på gulv og sofa fremfor å slå opp telt i mørket. God middag sammen fredag kveld og stor spenning før padling i to dager!


Lørdag ble vi med på "langtur i eksponert farvann", og gitt været ble det en enkel og trivelig tur med masse folk (nær 30 i følget). Fra Rangøy via Smørholmen ut til Kvitholmen og retur i 5-tida om ettermiddagen. Jeg hadde lånt båt og var spent på hvordan P&H Delphin skulle like seg på bortovertur. Men det fungerte helt utmerket, vi holdt en 6-7 km/t og ville nok hatt en utfordring hvis det var mye vind men til "litt tur" var det helt ok.


Leif var turleder, et veldig hyggelig bekjentskap! 
Noen - av deltakerne på lørdagens tur! 
Og en Polar! - han likte sin også .. :-)
Rast på Smørholmen 
De jentene er så fotogene :-) 
Fullt av padlere
Mot Kvitholmen
 
Fra toppen av fyret

Utaskjærs tilbake til Rangøy 
Disiplinert gjeng på tur, samling langt utpå ettermiddagen!
Gry i fin båt
Ettermiddagslys

Søndag var det duket for brottpadling! Og det var som å våkne til Stormsamlingen på Bulandet i fjor. Tom Willy laget kaffe tidlig så jeg tok med kaffekopp og tok noen morgenbilder:


Ut for å lete etter bevegelse i vannet:
Frode orienterer og beskriver hvor han tror vi finner noe 
Trivelig med Frode, og Leif igjen i dag, fine turledere!

Selv om sjøen ikke var så utfordrende hadde vi en flott dag, småsurfing og utprøving av alt vi så, for det var så lite. En hel dag uten hjertet i halsen en eneste gang. Men dette ble også en flott dag, og det var litt fint med en "konsolideringsdag" hvor vi kunne prøve det vi ville og lykkes ganske bra med det vi gjorde. Og P&H Delphin var virkelig morsom å bruke, utrolig god å sitte i, lett som bare det å manøvrere, og nøysom - løftet seg på "ingenting". Skikkelig bølgebåt! Som avslutning rakk vi ettermiddagsøkt i Hendstraumen, hvor flo går inn i en lukket bukt og renner ut igjen slik at det blir elveforhold ved utløpet når det fjører. Da ble det ganske bra fart på vannet og jeg klarte å velte to ganger etter en ellers strålende statistikk. Veldig moro!

Noen bilder fra Frode som tok oss med ut på søndag, og stilte seg på land med kamera, mens Leif var med ute og oppildnet flokken:


2 kommentarer:

Livkrs sa...

Hei og takk for sist

Det ble en gjennom trivelig uke Marianne :) Lærerik, selv om været kunne vært verre :) Gledre meg til flere turer!

Liv Kristin

Anonym sa...

Hei Marianne,
Fine bilder av deg og bølgen.
Du bør nok heller prøve å dra deg i gjennom bølgen, istedet for å sitte passiv og vente på hva som vil skje -

Jeg vet at du "liker" bakoversurfing, men noen ganger er det greit å komme seg kjapt igjennom og forbi en bølge også.

Får håpe det blir mere bølger på Bølgefestivalen neste helg.

mvh
Einar