onsdag 15. mai 2013

Kuvauen 14. mai 2013

Fikk en kjempefin padletur i uka som var, fra Kuvauen ut til noe stein og til slutt til Svartebåene i strålende vårkveld!

Det er jo lettere galskap, å kjøre tre timer ned og to og en halv retur, for en kveldspadling. Så jeg sier alltid, dessverre - jeg kan ikke - når det er hastig innkalt padling fra Kuvauen pga riktig vindretning, eller Pæddekummen for strømpadling, for den del. Men tirsdag var planen etter jobb å kjøpe kjøleskap, og det var såvidt lite forlystende at jeg fant ut at veien mellom Kongsvinger (jobben) og Hvaler (Kuvauen - forhåpentligvis bølger) skulle utprøves.

Matrand, Vestmarka, Bjørkelangen, Eidsverket, Trøgstad, Mysen, Rakkestad, Sarpsborg. Tråkle videre sydvestover, tar lang tid, lett å kjøre litt feil. Ankomst parkeringa ved Kuvauen 3t og ti minutter etter at jeg dro fra Kongsvinger. For sent, haste i gang med tralle og ned til vannet. Polar for første gang siden senhøsten i fjor, det var fint :-)


Gikk glipp av oppvarminga og var litt bakpå etter jobb og den lange turen (dårlig unnskylding!) så det ble litt padling i utkanten på meg. One of these days... blir jeg så kje av utkanten at jeg kaster meg ut/inn mer. Bare én måte å lære dette på. Litt av og på da, jeg tok på tak noen ganger også!

Men på en surf kjente jeg at kroppen ikke var tent nok, og ikke motivert for å vente og rulle opp heller. I ettertid skjønte jeg at det var problemet med å få åra ut av vannet fordi det rota sånn, og som jeg ikke klarte å vente i. Det går det jo an å gjøre noe med. Ergerlig å svømme, rett og slett. Har vært litt bortskjemt en stund med å få til når det trengs, men sånn er det. Loyd tok noen bilder av det, og jeg låner de:


Men gutta, og jeg, var nå på tur, og etterhvert fikk vi en pause også. Litt mat fra Lasse gjorde underverker og vi dro ut til Svartebåene hvor vi holdt på til Johnny fikk en fantastisk loop som han reiste seg fra, og som ingen fikk bilder av selvfølgelig. Her gjør vi ikke annet enn å ta bilder, sjekk Loyd godt padlet opp i posisjon, men når det skjer noe spennende har selvfølgelig alle pakket bort kameraet for å gjøre noe annet. Neste gang!

Glatt skjær ca 1 meter under vann,
men det kommer ut innimellom

Kort pause med litt mat
Heter det Steinarsprang når Lasse gjør det? 
 

Fine, (stort sett) ganske snille forhold ved Svartebåene, og flott kveldslys!


Takk for turen!

Lærte i dag: Swift åra går ikke inn i rørene for reserveåre..

1 kommentar:

Sygni sa...

Åh så hærlig! Ikke bare "litt" misunnelig en gang...