lørdag 22. desember 2012

Endelig juleferie! - 22. desember 2012

Med god inspirasjon fikk jeg meg en ettermiddagstur på Vorma i dag. Kajakkene har ligget helt musestille i nesten en måned mens jeg har slitt meg gjennom desember uten mye pauser. Turen ble kort, men vannveien oppover fra Vormsund lå der stille og flott som vanlig. Lys i landskapet selv om det mørknet, og konturer av vinter, gran og tørre trestokker lyst opp av en halv måne gjennom skydekket.


Og jeg tenkte på hvor viktig det er å komme seg ut, spesielt når en ikke har tid; opplevelsene som en trenger for å gå videre hver dag må en jo oppsøke for å finne. Like lett å vite som vanskelig å gjennomføre. Men det var altså denne erkjennelsen at jeg ikke kan vite dette fra kontorstolen, bilen eller hjemme - jeg finner det ikke ut før jeg er der ute. Høres veldig ut som spiren til et nyttårsforsett :-)


Seneste padletur var en flott avslutning av DKKs klubbturer for sesongen. Søndag 25. november padlet vi fra Ormsund, og trålet rundt og forbi nær sagt alle øyene øst for Nesodden. Det var artig, og vi fikk se at leilighetene på Sørenga faktisk er bebodd, jeg trodde det var bare bygging som foregikk der..


Så ble det på en tur alene på Vorma, om kvelden, på vinteren, at telleren tikket forbi 1.200 km for meg i år igjen. For tredje år på rad. Jeg har sans for slike lett symbolladede begivenheter. Det spiller forsåvidt ingen rolle hvor mye eller langt man padler, men det er nå artig å nå den streken hvert år. Siden jeg har +250 km allerede fra 2010 med DKK-turen fra Lillesand til Drøbak er jeg på god tur til å klare 5-årsmerket for havpadlerne (ekeløv såvidt jeg husker, foreslått av Kjell fra Stavanger Kajakklubb). Jeg var på NPF tinget i 2010 og dette var tema for det eneste innlegget som ble holdt om havpadling. Jeg håper det er mer fart i oss på neste Ting!!!

2 kommentarer:

Padleglede sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Padleglede sa...

Neste gang sender du et lite pip, så blir det kanskje flere kajakker på Vorma :)

God Jul