tirsdag 12. juli 2011

Første padleturen til Helgeland 3.-10. juli 2011

Trond inviterte til sommertur i år, åpent for den som vil. Ni padlere ble vi til slutt som skulle møtes i Brønnøysund i løpet av søndag for å sette ut fra Horn mandag 4. juli. Aase og jeg kjørte oppover lørdag ettermiddag og møtte de andre på Torghatten camping søndag kveld.

Aase fikk heldigvis frokost i sivilisasjonen, etter at vi hadde kjørt omkapp med bensintanken langs Snåsavatnet! 

Første felles middag, siste med bord..

Noen spreke vandret opp i Torghatten søndag kveld og ut gjennom hullet og ned til sjøen på utsida. Richard og jeg tok en kjapp tur mandag formiddag - det var flott og morsomt å se for det var så annerledes enn jeg trodde. Slik er det kanskje med det meste? Etter bunkring i butikker i Brønnøysund, både mat og netting ull, satte vi ut fra Horn nord på Brønnøy.Pakking ved fergeleie på Horn

Fra Horn krysset vi til sydspissen av Ylvingen og padlet nordover på utsida. Helt rolige padleforhold. Videre mot Vega, nordover mellom Vega og Grimsøya/Igerøya, sent leirsted ved Torsøy. Masse knott og god middag v/Richard.

Utstyrsfrik!

Noen er litt tøffere og viser ansikt

Endelig i Nordland på tur!

Tirsdag videre nordover og vest til Vega, inn til Kirkøy for lunsj. Styrkende suppe på kafé. Tidlig camp på Andholmen, hvalkjøtt på bål v/Eyvin og Dag Sverre - og i all beskjedenhet med bidrag fra min verktøyboks; ståltråd!

Komme seg i gang om morran


Det er noe med tidevannet her 

Kirkøy/Kjerkøya, museum (ærfugl-), kafé og syklister

Bål i fjæra

Dandere hvalbiff


Det er noe med tidevannet, her ca 80 meter ut, samme lavvann vi får når vi skal bære ut neste morgen. Fortøyning av båter ikke bare for gøy!

Fra Andholmen om kvelden

Onsdag fra Andholmen til Skålvær: Innom Kilværet til lunsj. Inn mellom øyer ved Skogsholmen. Krysset videre nordøst, og denne dagen fikk vi litt bølger og vind sideveis fra nord. På (på?) Skålvær var det mye å utforske, det var laget til diverse kultursteder og merker, og på brygga var det plakat med oversikt over historien til stedet. Fiske, men vel så mye handel, oppgang og nedgang. I dag knapt noen bosatte.

Idyllisk i (i?) Kilvær

Turplanlegging


Innimellom Buøyan (trur eg)Ny leirplass, hvem kan finne flateste sengeplass?

Fra Skålvær videre til Husvær på torsdag, og med kurs for Havnomaden. Et flott sted i ytterste delen av Husvær, hyggelige folk. Denne dagen ble det også fart i fiskinga, og kokt torsk, sei og makrell slått ut over fjellet :-)

Fra Skålvær

Syv søstre


Havnomaden

Fikse fisk!


Kveldsstund på utsida

Halve gjengen måtte gi seg etter en uke, så fra Husvær bar det sørover igjen. Sørøst til Skotsvær, og en god og relativt langveis padledag!


Fortøyning viktig til lunsj, da er vannet på vei opp!

Vega igjen


På Skotsvær (eller var det kanskje Gardsøya) var det jeg som fikk grommeste teltplassen!

Fisk med fisk på menyen, vi søringer vil ha poteter også men den ble det slutt på..Senkveld

Fra Skotsvær tilbake mot Ylvingen på lørdag, en litt regnfull dag:Mange morsomme ilandstigninger underveis


Ferga fra Horn, og det har klarnet opp!

Siste kveld med gjengen

Mack bayer i frosne seidler på Himmelblå kafé! - uka før den ble stengt..

Fergeleiet på Ylvingen

En spennende og fin tur, vi hadde flott vær egentlig, uten lange perioder med regn, lite vind. Krevende navigasjon, vi hadde hele tida god sikt, men hadde vi hatt dårligere vær hadde det vært en utfordring for noen av oss. Jeg klarte meg ikke så verst, hang med mye av tida, men hadde også perioder hvor jeg falt av. Navigasjon krever trening. Herlig å være bare utendørs og telte i mange dager. Utrolig hyggelig!

1 kommentar:

Anonym sa...

Flott!
Herlig å se at flere oppsøker disse varierte og fine områdene. Mange kjente og kjære plasser for min del og!

Vennlig hilsen Alf E. Hansen "nettpadler`n"