mandag 19. juli 2010

Første turen til Sletterøyene 18. juli 2010

Jeg jukser jo litt og skriver innlegg fra turer for lenge siden, men vil gjerne dele et par inntrykk fra første tur ut til Sletterøyene. Utenfor Larkollen/Støtvig kjørte vi ned en smal boligvei før vi kom til en god parkering og et ypperlig sted å ta ut båtene.

Vi padlet ut og sørover, forbi Store sletter, Midtre Sletter og tok pause i en bukt på innsida av Søndre Sletter. Det var frisk sjø her ute og Einar travet ned på sydspissen for å sjekke om det var tilrådelig å ta med Drøbakfolk rundt sydspissen. Jeg husker faktisk ikke helt om vi rundet på utsida her eller om vi var ute og surfet fra Midtre og nordover, men jeg husker godt at Einar så til at vi andre ble skysset fra land i bukta før han selv kom etter; det var friskt.


- Einar sjekker forholdene syd for Søndre sletter -


- Richard, Øyvind og Einar ser på Einars medbragte laminerte kart over nærområdet og grunnene -


- fin sommerdag -

Nåvel, denne turen var uka før sommerturen fra Lillesand og jeg var klart dårlig. På vei hjem fikk jeg erfare å være i skikkelig dårlig form og hadde stor nytte av Øyvind som padlet makker med meg hele veien tilbake. Etter surfing dro vi nordom Eldøya og det ble en skikkelig slitsom opplevelse. Kombinert med begynnende forkjølelse hadde jeg - akkurat denne gangen - for lite vann og for lite mat - skikkelig typisk. Og jeg kjente for første, og hittil eneste gang, en form for sjøsyke. Da var det godt å være flere på padling og vite at det kan skje alle, selv om det er ergerlig mens det står på og en hindrer de andre i lengre eller mer effektiv tur. Og så må jeg nok si at i den situasjonen var det flott å være i Perception; i den båten kan en ta bilder, drikke kaffe og være sjøsyk - samtidig med relativt grov sjø, det skal den ha!  

Så i tillegg til at det var det første flotte møtet med Sletterøyene ble det en tur hvor Richard, Øyvind og jeg kunne glede oss over Einars erfaring og omtanke - i tillegg til hans kjennskap til gode surfeplasser - og jeg fikk kjenne hvor stor betydning det har at noen er i nærheten når det går dårlig på sjøen. En veldig bra tur med viktig erfaring å ta med videre.

Ingen kommentarer: